Het woonhuis Reinink aan de Koning Willem III straat in Bunnik is in 1969-1970 ontworpen en gebouwd voor de psychiater Maarten Reinink en zijn vrouw Sherry Polak. Ik heb Maarten Reinink altijd beschreven als een artistieke intellectueel, een gepromoveerde psychiater met artistieke aspiraties. Hij heeft mij niet alleen gevraagd een huis met praktijkruimte te ontwerpen maar ook een huis met een hoge architectonische kwaliteit waarbij hij mij niets oplegde wat de vorm betreft. Deze werd afgeleid van het programma van eisen. Het huis ligt aan de Kromme Rijn met aan de achterkant uitzicht op het prachtige Kromme Rijnlandschap.

Het huis bestaat uit twee vleugels; één vleugel aan de straatkant met de praktijkingang, de spreekkamer slaap- en logeerkamers en een andere vleugel aan de rivier met de woonruimten. De woonkamer heeft een groot horizontaal raam op zichthoogte waarin het landschap als een schilderij zichtbaar is. Tussen de beide vleugels ligt een groot, twee verdiepingen hoog atelier waar hij twee dimensionale objecten maakte en hij kunstenaars kon uitnodigen daar te werken waarbij de voorwaarde was dat ze één kunstwerk zouden achterlaten. In de zestiger jaren heeft de bekende Japanse kunstenares Yayoi Kusama daar enkele weken gewerkt.

Maarten Reinink heeft niet lang in zijn huis gewoond. Nadat hij van zijn vrouw was gescheiden en alleen woonde is hij er op tragische wijze omgekomen. Daarna wisselde het huis een aantal malen van eigenaar waaronder een architect die het woongedeelte heeft verbouwd zodat zijn moeder daar kon wonen. Nu zijn de bezitters een echtpaar die het huis met grote liefde bewonen en ook veranderingen hebben aangebracht met respect voor de oorspronkelijke vorm.
Een belangrijk aspect is de verwevenheid van het huis met het Kromme Rijnlandschap. Dat is na bijna 50 jaar nog overeind gebleven en vormt een belangrijk  onderwerp in de film Ruimte die muldermoviesmulder momenteel maakt en die in de tweede helft van 2018 zal uitkomen.